Få en sommarglöd utan att skada din hud

March 29, 2023 by No Comments

Sommaren är den tid på året då alla vill ha den perfekta glöden. Tyvärr använder många människor solarier eller solen för att uppnå detta utseende, vilket kan vara skadligt för huden. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några säkra och effektiva sätt att få en sommarglöd utan att skada din hud!

Melanotan: Melanotan är en solbränningsinjektion som hjälper människor att uppnå en mörk, gyllenbrun hudfärg utan att utsättas för solen. Melanotan fungerar genom att öka mängden melanin i din hud, vilket skyddar dig från UV-strålar och ger dig en hälsosam lyster. Injektionerna är relativt säkra och kan ges av utbildad medicinsk personal.

Self Tanners: Self Tanners är lotioner eller krämer som du applicerar på din hud för att ge dig själv en naturlig solbränna. De innehåller inte de skadliga UV-strålar som finns i solljus, så de är mycket säkrare för din hud än att sola eller sola sängar. Du måste fortfarande se till att använda SPF när du använder självbrunare, eftersom det fortfarande kan öka risken för solskador.

Spraybrun: Solfri solbränna är ett av de mest populära sätten att få en sommarglöd utan att skada huden. Dessa sprayer innehåller dihydroxiaceton, som är FDA-godkänd och säker för huden. De ger en omedelbar solbränd look utan att behöva vänta dagar eller veckor för att se resultatet som med självbrunare. De kan även appliceras på exakta områden, så det finns ingen risk för ränder eller ojämn färg på kroppen.

Ät morötter: Morötter är laddade med betakaroten, vilket hjälper till att ge din hud en naturlig gyllene nyans. Om du äter morötter regelbundet kan du uppnå en diskret lyster utan att skada huden.

Exfoliera: Det är viktigt att exfoliera regelbundet för en frisk och strålande hud under sommarmånaderna. Den tar bort döda celler från hudens yta och gör att den bättre absorberar fukt och andra produkter som du applicerar efteråt.